Snabb leverans / Säkra betalningar / Produkter i världsklass

CIRKULATION

Hjälper dig att återhämta dig snabbare mellan träningspasset genom att minska muskelsårighet och förbättra cirkulationen.

FÖREBYGG SKADOR

Vitaliserar blodcirkulationen i benen och ökar trycket på muskulösa vävnader för att avlägsna svullnad eller smärta.


BÄTTRE RESULTAT MED SNABBARE ÅTERHÄMTNING

Vårt mål är att etablera återhämtning som en integrerad del av varje träning/tävling, och vi anser att OR är det bästa sättet att uppnå det. Optimal Recovery system är dynamiska kompressionsanordningar avsedda för återhämtning och rehab.

Fördelarna är många

- Skadeförebyggande - Bra mot åderbråck. - Bättre cirkulation - Motverka inflammationer. Olika övningar och rörelser i kroppen rekommenderas starkt för att säkerställa att blodcirkulationen är bäst. Ju bättre blodcirkulationen är, desto friskare blir kroppen och ju hälsosammare organen kommer att fungera. Förutom träning är recovery boots ett utmärkt sätt att se till att ditt blod flyter mer smidigt. Enligt forskning kan recovery boots hjälpa till att minska risken för blodproppar och göra hjärtat starkare och hälsosammare än vanligt.

Snabbare återhämtning

Ökad blodgenomströmning bidrar till mindre trötthet och inflammation och ger en snabbare återhämtning

När du tränar ”stressar” du dina muskler så att det uppstår små skador på dina muskelfibrer. De skadorna är det som senare får dig att bli bättre, med inledningsvis resulterar de i inflammation i musklerna samt bildning av avfallsprodukter (laktat, pyruvat, ammoniak, bikarbonat och pH).
De små muskelskadorna orsakar en kombination av ömhet, trötthet och nedsatt muskelstyrka som minskar din förmåga att träna med full styrka så att du får ut mesta möjliga av din träning. Det är därför som förmågan till återhämtning är så viktig.
(http://www.archives-pmr.org/article/S0003-9993(95)80529-X/abstract?cc=y)

Genom att använda recovery boots i din dagliga träning kan du snabba upp återhämtningsprocessen som sker naturligt i kroppens lymf- och kärlsystem under en längre period. Pneumatisk kompression ökar blodgenomströmningen och hjälper din kropp att göra sig av med de avfallsprodukter (slagg) som ansamlats i dina muskler snabbare och effektivare än din kropp normalt kan. Resultatet är att dina muskler läker och kan återhämta sig snabbare.

Alla våra produkter är CE, RoHS och FDA certifierade.